2023-11-20
2023-11-25

Vi har stängt på torsdag den 23/11 från kl. 12.00 och hela fredagen den 24/11 då vi har inventering.

Tillbaka på måndag som vanligt.

Kontakta gärna någon elgrossist för support.

Vi önskar er en trevlig helg!

In english

Hkp inspektion 9 just

 

I Sverige har man länge gjort flyginspektioner med helikopter för att effektivt uppfylla lagens krav på ledningsbesiktning. Lagen säger bland annat följande:

"Anläggningen skall genom innehavarens försorg besiktas i den omfattning som bedöms erforderligt från säkerhetssynpunkt."

För att flygning över ledningar ska vara tillåten krävs det i sin tur en tydlig märkning av korsande ledningar, sidohinder och stolpar.

Flygnummerskyltar och litterabeteckningsskyltar tillverkas av gul aluminiumplåt. Tecknen screentrycks i svart färg och sprutlackeras med skyddslack av högsta kvalité. Hål för att fästa i karbinhake vid klättring. 

Flygvarningsskyltar tillverkas i olika utföranden och används var för sig eller i olika kombinationer beroende på hindrens utformning. Skyltarnas bottenfärg är gul, symboler och bårder screentrycks i röd färg. Rundade hörn förhindrar skärskador.

Typ 2. Varningsskylt för korsande ledning är vinkelbockad för sidomontage. Hål för att fästa i karbinhake vid klättring.
Typ 3 och Typ 4. Varningsskylt för två eller flera korsande ledningar alternativt sidohinder och har fäste för sidomontage i två utföranden, rund stolpe eller fackverk.
Typ 5. Varningsskylt som används vid extra höga korsningar. Används alltid i kombination med Typ1 eller Typ 2. Fäste för sidomontage i två utföranden. Fäste för sidomontage i två utföranden, rund stolpe eller fackverk.
 

Se filmen om våra Flygbesiktningsskyltar här. 

Läs gärna mer i Skyltnyckeln!